De kerninflatie komt naar verwachting uit op 0,2% maand op maand. Voor Europa verwacht de markt dat vrijdag wordt bekendgemaakt dat de inflatie over maart is gestegen van 2,4% (jaar op jaar) in februari naar 2,6% in maart.

Ook hier ligt de kerninflatie volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog een stuk lager op naar verwachting 1,1% (jaar op jaar). Deze data en de inflatiecijfers van volgende maand zijn een belangrijke aanwijzing voor de snelheid voor een mogelijke nieuwe rentestap van de ECB in juni.

De kerninflatie komt naar verwachting uit op 0,2% maand op maand. Voor Europa verwacht de markt dat vrijdag wordt bekendgemaakt dat de inflatie over maart is gestegen van 2,4% (jaar op jaar) in februari naar 2,6% in maart. Ook hier ligt de kerninflatie volgens Theodoor Gilissen Bankiers nog een stuk lager op naar verwachting 1,1% (jaar op jaar). Deze data en de inflatiecijfers van volgende maand zijn een belangrijke aanwijzing voor de snelheid voor een mogelijke nieuwe rentestap van de ECB in juni.