Hiervan kunnen alle lidstaten van de Europese Unie gebruik maken. EFSM haalde begin januari Eur 5 mrd op om de Ierse steun te financieren. De renteopslag voor deze lening is sindsdien gedaald van 12 bp boven de swaprente naar 1 bp eronder.

Zoals aangekondigd hadden Aziatische beleggers veel belangstelling voor de EFSF lening. Qua regio's was Azië goed voor 38% van de vraag, het VK voor 15% en Duitsland voor 12%.

Japan alleen al kocht meer dan 20% van de leningen op. Qua marktpartijen overheersten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de centrale banken; zij schreven voor 43% van de lening in.

Hiervan kunnen alle lidstaten van de Europese Unie gebruik maken. EFSM haalde begin januari Eur 5 mrd op om de Ierse steun te financieren. De renteopslag voor deze lening is sindsdien gedaald van 12 bp boven de swaprente naar 1 bp eronder. Zoals aangekondigd hadden Aziatische beleggers veel belangstelling voor de EFSF lening. Qua regio's was Azië goed voor 38% van de vraag, het VK voor 15% en Duitsland voor 12%. Japan alleen al kocht meer dan 20% van de leningen op. Qua marktpartijen overheersten volgens Theodoor Gilissen Bankiers de centrale banken; zij schreven voor 43% van de lening in.