In dezelfde periode na de recessie van 2001 gingen er opnieuw meer dan 1 miljoen jobs verloren. Dat betekent dat de Amerikaanse arbeidsmarkt er minder slecht aan toe is dan algemeen wordt aangenomen.

John Silvia, chief economist bij Wells Fargo Securities, is van mening dat er twee sectoren zijn die duidelijk achterop hinken. Vooral de bouw en de overheid remmen Amerikaanse arbeidsmarkt af, aldus Silvia.

In december gingen er in de bouwsector nogmaals 36.000 jobs verloren. Een echt herstel van de Amerikaanse economie is alleen maar mogelijk wanneer ook de bouwsector zich herstelt. Gezien de verwachte besparingen is de kans klein dat de overheid nog mensen gaat aanwerven.

In dezelfde periode na de recessie van 2001 gingen er opnieuw meer dan 1 miljoen jobs verloren. Dat betekent dat de Amerikaanse arbeidsmarkt er minder slecht aan toe is dan algemeen wordt aangenomen. John Silvia, chief economist bij Wells Fargo Securities, is van mening dat er twee sectoren zijn die duidelijk achterop hinken. Vooral de bouw en de overheid remmen Amerikaanse arbeidsmarkt af, aldus Silvia. In december gingen er in de bouwsector nogmaals 36.000 jobs verloren. Een echt herstel van de Amerikaanse economie is alleen maar mogelijk wanneer ook de bouwsector zich herstelt. Gezien de verwachte besparingen is de kans klein dat de overheid nog mensen gaat aanwerven.