De groeipotentie verbetert wereldwijd, stelt Goldman Sachs op basis van de Growth Environment Scores (GES) waarmee de bank de economische, politieke en institutionele context kwantificeert die de productiviteit beïnvloedt.

Industrielanden herstellen van de crisis en opkomende markten lopen snel in, met name op het gebied van penetratie van technologische ontwikkelingen.

Nederland behoort, met Frankrijk en Portugal, tot de Europese landen die een sterke verbetering laten zien. Op de wereldranglijst staat Nederland op een zesde plaats. De top drie is Aziatisch: Singapore, Zuid-Korea en Hong Kong, gevolgd door Australië en Zweden.

De groeipotentie verbetert wereldwijd, stelt Goldman Sachs op basis van de Growth Environment Scores (GES) waarmee de bank de economische, politieke en institutionele context kwantificeert die de productiviteit beïnvloedt. Industrielanden herstellen van de crisis en opkomende markten lopen snel in, met name op het gebied van penetratie van technologische ontwikkelingen. Nederland behoort, met Frankrijk en Portugal, tot de Europese landen die een sterke verbetering laten zien. Op de wereldranglijst staat Nederland op een zesde plaats. De top drie is Aziatisch: Singapore, Zuid-Korea en Hong Kong, gevolgd door Australië en Zweden.