Van de Griekse economie gaat geen enkele dynamiek meer uit, de Grieken dreigen weg te zakken in een toestand van lethargie. Vanoufakis vergelijkt de huidige situatie met die in de Verenigde Staten op het dieptepunt van de Grote Depressie in 1931.

70% van de Grieken willen hun land verlaten

De situatie is zo dramatisch dat er een massale uittocht aan de gang is. 70% van de Grieken willen hun land verlaten om hun geluk elders in de wereld te gaan zoeken.

Ze zien geen enkel licht aan het einde van de tunnel en hebben alle hoop laten varen. Niet onterecht overigens.

Zelfs wanneer Europa er in slaagt om orde op zaken te stellen, zijn de Grieken nog niet uit het moeras. Het land zal altijd met grote problemen blijven kampen, herstel zal waarschijnlijk nog heel lang op zich laten wachten. Vanoufakis is dus bijzonder somber gestemd over de toekomst van zijn land.

Van de Griekse economie gaat geen enkele dynamiek meer uit, de Grieken dreigen weg te zakken in een toestand van lethargie. Vanoufakis vergelijkt de huidige situatie met die in de Verenigde Staten op het dieptepunt van de Grote Depressie in 1931.70% van de Grieken willen hun land verlaten De situatie is zo dramatisch dat er een massale uittocht aan de gang is. 70% van de Grieken willen hun land verlaten om hun geluk elders in de wereld te gaan zoeken. Ze zien geen enkel licht aan het einde van de tunnel en hebben alle hoop laten varen. Niet onterecht overigens. Zelfs wanneer Europa er in slaagt om orde op zaken te stellen, zijn de Grieken nog niet uit het moeras. Het land zal altijd met grote problemen blijven kampen, herstel zal waarschijnlijk nog heel lang op zich laten wachten. Vanoufakis is dus bijzonder somber gestemd over de toekomst van zijn land.