Zo moesten de Spaanse banken BBVA en Santander eerder deze maand een opslag van 225 bps betalen boven het swaptarief. Voor RBS en Lloyds bedroeg de risico-opslag respectievelijk 125 en 150 bps, terwijl ABN (70 bps) en ING (60 bps) een lagere risicopremie betalen.

Het uitlopen van de risico-opslag van de covered bond index is dan ook voornamelijk toe te schrijven aan de opgelopen risico-opslag van covered bonds uit de periferie. Spaanse covered bonds maken samen met Duitse een groot deel uit van de index.

Covered bonds kunnen volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers geschikt zijn voor beleggers die op zoek zijn naar veilige obligaties, maar toch wat spread willen ontvangen.

Een nadeel is volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de meeste leningen een minimale denominatie hebben van Eur 50.000, terwijl de meeste leningen die in deze maand zijn uitgegeven zelfs per minimaal Eur 100.000 gehandeld kunnen worden.

Zo moesten de Spaanse banken BBVA en Santander eerder deze maand een opslag van 225 bps betalen boven het swaptarief. Voor RBS en Lloyds bedroeg de risico-opslag respectievelijk 125 en 150 bps, terwijl ABN (70 bps) en ING (60 bps) een lagere risicopremie betalen. Het uitlopen van de risico-opslag van de covered bond index is dan ook voornamelijk toe te schrijven aan de opgelopen risico-opslag van covered bonds uit de periferie. Spaanse covered bonds maken samen met Duitse een groot deel uit van de index. Covered bonds kunnen volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers geschikt zijn voor beleggers die op zoek zijn naar veilige obligaties, maar toch wat spread willen ontvangen. Een nadeel is volgens volgens Theodoor Gilissen Bankiers dat de meeste leningen een minimale denominatie hebben van Eur 50.000, terwijl de meeste leningen die in deze maand zijn uitgegeven zelfs per minimaal Eur 100.000 gehandeld kunnen worden.