Een eerste opvallende vaststelling: de Verenigde Staten zijn er minder goed aan toe dan Europa. Op de wereldwijde lijst staan de VS op nummer 19.

Dat is één plaatsje boven het Verenigd Koninkrijk, dat met de hakken over de sloot in de top 20 kon standhouden. Het zal niemand verbazen dat Noorwegen op nummer één staat, het land beschikt over grote pensioenreserves dankzij zijn olievoorraden.

De top 5 wordt aangevuld met Zwitserland en Luxemburg, wat ook niet bepaald als een verrassing zal overkomen, en vervolgens Zweden en Oostenrijk. België doet het op de 14de plaats eigenlijk niet goed maar ook niet slecht. Duitsland en Frankrijk kunnen zich nipt in de top 10 handhaven.

Een eerste opvallende vaststelling: de Verenigde Staten zijn er minder goed aan toe dan Europa. Op de wereldwijde lijst staan de VS op nummer 19. Dat is één plaatsje boven het Verenigd Koninkrijk, dat met de hakken over de sloot in de top 20 kon standhouden. Het zal niemand verbazen dat Noorwegen op nummer één staat, het land beschikt over grote pensioenreserves dankzij zijn olievoorraden. De top 5 wordt aangevuld met Zwitserland en Luxemburg, wat ook niet bepaald als een verrassing zal overkomen, en vervolgens Zweden en Oostenrijk. België doet het op de 14de plaats eigenlijk niet goed maar ook niet slecht. Duitsland en Frankrijk kunnen zich nipt in de top 10 handhaven.