De presidentsverkiezingen verschuiven langzaam maar zeker naar de achtergrond, de beleggers raken er steeds meer van overtuigd dat president Barack Obama zal worden herverkozen.

Daarmee wordt de aandacht verschoven naar de fiscale klip, de combinatie van het aflopen van de belastingverlagingen met een golf van nieuwe besparingen.

Volgens het Tax Policy Center, een think tank in Washington, zullen als gevolg van de fiscale klip 90% van de Amerikanen meer belastingen moeten gaan betalen.

Volgend jaar kan de belastingdruk in de Verenigde Staten met 500 miljard dollar in totaal toenemen, wat overeenkomt met gemiddeld 3500 dollar per inwoner.

Sentiment boven 1,32 euro zal sentiment doen opklaren

Het beeld voor de euro is volgens Theodoor Gilissen Bankiers recent verbeterd, maar twee trendlijnen (w.o. een stijgende steunlijn afkomstig van begin deze eeuw), hinderen de euro in het terug-winnen van het vertrouwen. Een stijging boven $ 1,32 lijkt nodig om het sentiment te doen opklaren.

Tot die tijd zal moeten worden afgewacht of de euro boven $ 1,27 kan blijven noteren. Een uitbraak boven $ 1,32 of onder $ 1,27 zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers een hint moeten geven over de afloop van de eurocrisis.

De presidentsverkiezingen verschuiven langzaam maar zeker naar de achtergrond, de beleggers raken er steeds meer van overtuigd dat president Barack Obama zal worden herverkozen. Daarmee wordt de aandacht verschoven naar de fiscale klip, de combinatie van het aflopen van de belastingverlagingen met een golf van nieuwe besparingen. Volgens het Tax Policy Center, een think tank in Washington, zullen als gevolg van de fiscale klip 90% van de Amerikanen meer belastingen moeten gaan betalen. Volgend jaar kan de belastingdruk in de Verenigde Staten met 500 miljard dollar in totaal toenemen, wat overeenkomt met gemiddeld 3500 dollar per inwoner. Sentiment boven 1,32 euro zal sentiment doen opklarenHet beeld voor de euro is volgens Theodoor Gilissen Bankiers recent verbeterd, maar twee trendlijnen (w.o. een stijgende steunlijn afkomstig van begin deze eeuw), hinderen de euro in het terug-winnen van het vertrouwen. Een stijging boven $ 1,32 lijkt nodig om het sentiment te doen opklaren. Tot die tijd zal moeten worden afgewacht of de euro boven $ 1,27 kan blijven noteren. Een uitbraak boven $ 1,32 of onder $ 1,27 zou volgens Theodoor Gilissen Bankiers een hint moeten geven over de afloop van de eurocrisis.