Dat stemt overeen met een kredietkostenratio van 1,01% (0,14% in de Divisie België, 1,75% in Oost-Europa en 1,31% voor Merchantbanking, inclusief de Amerikaanse, door hypotheek gedekte effecten).

Jan Vanhevel, CEO van KBC, gaf nog volgende toelichting: "De bedrijfsomgeving is verbeterd sinds het begin van het jaar. Voorlopende indicatoren geven aan dat de economische cyclus stilaan over zijn dieptepunt heen is. De verwachtingen blijven echter dat het een zeer geleidelijk herstel kan worden. Om gepast te reageren op de recessie, blijven de acceptatiecriteria strikt, vooral inzake de kredietverlening op niet-kernmarkten en in activiteiten met hoger risico, en wordt er een kostenbesparingsproject doorgevoerd binnen de hele groep."

Dat stemt overeen met een kredietkostenratio van 1,01% (0,14% in de Divisie België, 1,75% in Oost-Europa en 1,31% voor Merchantbanking, inclusief de Amerikaanse, door hypotheek gedekte effecten). Jan Vanhevel, CEO van KBC, gaf nog volgende toelichting: "De bedrijfsomgeving is verbeterd sinds het begin van het jaar. Voorlopende indicatoren geven aan dat de economische cyclus stilaan over zijn dieptepunt heen is. De verwachtingen blijven echter dat het een zeer geleidelijk herstel kan worden. Om gepast te reageren op de recessie, blijven de acceptatiecriteria strikt, vooral inzake de kredietverlening op niet-kernmarkten en in activiteiten met hoger risico, en wordt er een kostenbesparingsproject doorgevoerd binnen de hele groep."