Vooral de cijfers uit China waren bemoedigend. Natuurlijk zijn de verbeteringen in de cijfers voor een stuk conditioneel op wat er verder in de VS gebeurt.

Als de shutdown lang aansleept, kan het vierde kwaartaal GDP een schade van 1% of meer oplopen. En dat zou dan natuurlijk ook weer geen goed nieuws zijn voor de markten, en vooral dan de cyclische waarden, die voor de Amerikaanse toestand stilaan uit het dal aan het kilmmen waren.

Desalniettemin blijft Gijsels ervan uitgaan dat een mogelijk verdere correctie eerder als een koopopportuniteit kan worden beschouwd omdat de catalysatoren, niet in het minst de lage en oplopende rente, die typisch zorgen voor hogere aandelenkoersen, nog steeds aanwezig zijn.

De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De telecomsector staat nog steeds in focus, het ziet er naar uit dat in die sector een consolidatie plaatsvindt waarbij uiteindelijk een paar grote spelers gaan overblijven.

Vooral de cijfers uit China waren bemoedigend. Natuurlijk zijn de verbeteringen in de cijfers voor een stuk conditioneel op wat er verder in de VS gebeurt. Als de shutdown lang aansleept, kan het vierde kwaartaal GDP een schade van 1% of meer oplopen. En dat zou dan natuurlijk ook weer geen goed nieuws zijn voor de markten, en vooral dan de cyclische waarden, die voor de Amerikaanse toestand stilaan uit het dal aan het kilmmen waren. Desalniettemin blijft Gijsels ervan uitgaan dat een mogelijk verdere correctie eerder als een koopopportuniteit kan worden beschouwd omdat de catalysatoren, niet in het minst de lage en oplopende rente, die typisch zorgen voor hogere aandelenkoersen, nog steeds aanwezig zijn. De Europese beurzen noteren nog steeds in de plus, met beperkte winsten voor de belangrijkste indices. De telecomsector staat nog steeds in focus, het ziet er naar uit dat in die sector een consolidatie plaatsvindt waarbij uiteindelijk een paar grote spelers gaan overblijven.