De onderhandelingen over een partnership zouden volgens doorgaans goed ingelichte bronnen al sinds juni gevoerd worden. VW zou een belang van 20% in de Japanse branchegenoot willen nemen.

Een investering van VW zou ook de positie van Suzuki op de Chinese en Indische markt versterken. Daarmee zou een serieuze bedreiging ontstaan voor Toyota, wereldwijd de grootste autoconstructeur.

Volkswagen is vooral geïnteresseerd in de Indische markt, waar het bedrijf momenteel niet aanwezig is. Door te participeren in Suzuki zou vooral de Indische markt geviseerd worden.

De onderhandelingen over een partnership zouden volgens doorgaans goed ingelichte bronnen al sinds juni gevoerd worden. VW zou een belang van 20% in de Japanse branchegenoot willen nemen. Een investering van VW zou ook de positie van Suzuki op de Chinese en Indische markt versterken. Daarmee zou een serieuze bedreiging ontstaan voor Toyota, wereldwijd de grootste autoconstructeur. Volkswagen is vooral geïnteresseerd in de Indische markt, waar het bedrijf momenteel niet aanwezig is. Door te participeren in Suzuki zou vooral de Indische markt geviseerd worden.