De totale verkopen bedroegen vorige maand 556.900 voertuigen, tegenover 521.100 voertuigen het jaar voordien. In de cijfers is geen rekening gehouden met de Scania-verkopen, die slechts onlangs mee worden opgenomen.

Over de eerste zeven maanden van dit jaar daalden de verkopen niettemin met ongeveer 4% tot 3,7 mln verkochte voertuigen. Over dezelfde periode vorig jaar werden 3,8 mln voertuigen verkocht.

De verkopen in Duitsland stegen met 27%, hetgeen uiteraard een gevolg was van het invoeren van de schrootpremie. Daarnaast stegen de verkopen in China bijzonder fors, meer bepaald met bijna 70%.

De koers van VW noteert niettemin fors lager, dit op basis van het bericht over de fusie met Porsche.

De totale verkopen bedroegen vorige maand 556.900 voertuigen, tegenover 521.100 voertuigen het jaar voordien. In de cijfers is geen rekening gehouden met de Scania-verkopen, die slechts onlangs mee worden opgenomen. Over de eerste zeven maanden van dit jaar daalden de verkopen niettemin met ongeveer 4% tot 3,7 mln verkochte voertuigen. Over dezelfde periode vorig jaar werden 3,8 mln voertuigen verkocht. De verkopen in Duitsland stegen met 27%, hetgeen uiteraard een gevolg was van het invoeren van de schrootpremie. Daarnaast stegen de verkopen in China bijzonder fors, meer bepaald met bijna 70%. De koers van VW noteert niettemin fors lager, dit op basis van het bericht over de fusie met Porsche.