Het Emiraat van Qatar zou de aandelenopties van Porsche in VW kopen. Laatstgenoemde krijgt een belang van 49% in de divisie sportwagens van Porsche voor een bedrag van 3 tot 4 miljard euro.

De familie Porsche zouden samen met mede-eigenaar van Porsche Ferdinand Piech 40% van de aandelen van de autobouwer zelf bezitten, Quatar zou een belang van 15% krijgen en een ander niet nader genoemd sovereign wealth fund nog eens 5%.

Het bericht over druk uitgeoefend op de directie van Porsche stond te lezen in Der Spiegel, maar werd door de directie van VW met klem ontkend.

Het Emiraat van Qatar zou de aandelenopties van Porsche in VW kopen. Laatstgenoemde krijgt een belang van 49% in de divisie sportwagens van Porsche voor een bedrag van 3 tot 4 miljard euro. De familie Porsche zouden samen met mede-eigenaar van Porsche Ferdinand Piech 40% van de aandelen van de autobouwer zelf bezitten, Quatar zou een belang van 15% krijgen en een ander niet nader genoemd sovereign wealth fund nog eens 5%. Het bericht over druk uitgeoefend op de directie van Porsche stond te lezen in Der Spiegel, maar werd door de directie van VW met klem ontkend.