De afgelopen dagen tuimelde het Volkswagen-aandeel sterk omlaag als gevolg van het milieuschandaal rond software bij zowat 11 miljoen dieselwagens die uitstootmetingen manipuleert. De VW-top gaf dinsdag al toe 'geknoeid' te hebben bij de metingen.

Om 13.30 uur Belgische tijd stond de koers van Volkswagen 2,7 procent hoger, op 108,9 euro. Later op de dag liep de winst hoger op, tot + 5,19 procent tot 111,50 euro.

Die kleine terreinwinst maakt echter slechts een fractie goed van het verlies van de afgelopen dagen.

Het aandeel dook tijdens twee handelsdagen op maandag en dinsdag 35 procent omlaag.

Sinds woensdagochtend zit het presidium van VW samen. Mogelijk wordt beslist over het lot van Martin Winterkorn, de topman van Volkswagen. (Belga/BO)

De afgelopen dagen tuimelde het Volkswagen-aandeel sterk omlaag als gevolg van het milieuschandaal rond software bij zowat 11 miljoen dieselwagens die uitstootmetingen manipuleert. De VW-top gaf dinsdag al toe 'geknoeid' te hebben bij de metingen. Om 13.30 uur Belgische tijd stond de koers van Volkswagen 2,7 procent hoger, op 108,9 euro. Later op de dag liep de winst hoger op, tot + 5,19 procent tot 111,50 euro.Die kleine terreinwinst maakt echter slechts een fractie goed van het verlies van de afgelopen dagen. Het aandeel dook tijdens twee handelsdagen op maandag en dinsdag 35 procent omlaag. Sinds woensdagochtend zit het presidium van VW samen. Mogelijk wordt beslist over het lot van Martin Winterkorn, de topman van Volkswagen. (Belga/BO)