Toch zegt 62% van de spaarders volgens de ING-BeleggersBarometer dat zij de intresten die zij ontvangen, gewoon op hun spaarboekje zullen laten staan, waardoor de "leegloop" van de spaarboekjes moet gerelativeerd worden.

Daarnaast stelt 19% dat zij het voor een aankoop zullen gebruiken, terwijl 20% van plan is om het geld in andere producten te beleggen.

Of de volkslening hierbij een belangrijke aantrekkingspool wordt, valt te betwijfelen, gezien beleggers het blijkbaar niet echt het ideale moment vinden om in langlopend vastrentend papier te beleggen.

Gepolst naar de interesse in de volkslening in november liet amper 3% van de respondenten verstaan dat zij zeer waarschijnlijk in dit product zouden beleggen, terwijl 12% het eerder waarschijnlijk acht.

Misschien kan ook een deel van de spaarintresten naar het goede doel gaan. Zo beweert 55% van de beleggers dat ze in 2013 aan een of meerdere goede doelen geld geschonken hebben. Liefst 59% van de milde schenkers doet dit zelfs op een continue basis.

Bij 35% bleef dat wel beperkt tot maximaal 50 euro, 25% schonk tussen de 50 en de 100 euro, terwijl 13% meer dan 250 euro weggaf. Misschien zorgen de mooie beleggingswinsten ook voor een stijging van de geschonken bedragen in 2014?

Toch zegt 62% van de spaarders volgens de ING-BeleggersBarometer dat zij de intresten die zij ontvangen, gewoon op hun spaarboekje zullen laten staan, waardoor de "leegloop" van de spaarboekjes moet gerelativeerd worden. Daarnaast stelt 19% dat zij het voor een aankoop zullen gebruiken, terwijl 20% van plan is om het geld in andere producten te beleggen. Of de volkslening hierbij een belangrijke aantrekkingspool wordt, valt te betwijfelen, gezien beleggers het blijkbaar niet echt het ideale moment vinden om in langlopend vastrentend papier te beleggen. Gepolst naar de interesse in de volkslening in november liet amper 3% van de respondenten verstaan dat zij zeer waarschijnlijk in dit product zouden beleggen, terwijl 12% het eerder waarschijnlijk acht. Misschien kan ook een deel van de spaarintresten naar het goede doel gaan. Zo beweert 55% van de beleggers dat ze in 2013 aan een of meerdere goede doelen geld geschonken hebben. Liefst 59% van de milde schenkers doet dit zelfs op een continue basis. Bij 35% bleef dat wel beperkt tot maximaal 50 euro, 25% schonk tussen de 50 en de 100 euro, terwijl 13% meer dan 250 euro weggaf. Misschien zorgen de mooie beleggingswinsten ook voor een stijging van de geschonken bedragen in 2014?