Ondertussen lijkt de steun van de ECB aan Europa voorlopig noodzakelijk. Italië is de laatste maand met extra plannen voor bezuinigingen gekomen, maar nu trekt de regering het voornemen om de hogere inkomens extra te belasten terug en zullen lokale overheden minder worden gekort.

Hierdoor zullen de hervormingen € 4 mrd lager uitkomen dan eerder begroot en kan dit wederom tot twijfel bij beleggers leiden.

De uitgifte van obligaties dinsdag kon rekenen op minder belangstelling dan bij de laatste uitgifte.

De tienjaars rente liep op. De vraag is volgens Theodoor Gilissen Bankiers of de ECB de steun blijft verlenen indien Italië het toch minder nauw neemt met de begroting.

Ondertussen lijkt de steun van de ECB aan Europa voorlopig noodzakelijk. Italië is de laatste maand met extra plannen voor bezuinigingen gekomen, maar nu trekt de regering het voornemen om de hogere inkomens extra te belasten terug en zullen lokale overheden minder worden gekort. Hierdoor zullen de hervormingen € 4 mrd lager uitkomen dan eerder begroot en kan dit wederom tot twijfel bij beleggers leiden. De uitgifte van obligaties dinsdag kon rekenen op minder belangstelling dan bij de laatste uitgifte. De tienjaars rente liep op. De vraag is volgens Theodoor Gilissen Bankiers of de ECB de steun blijft verlenen indien Italië het toch minder nauw neemt met de begroting.