Premier George Papandreou houdt alle opties, inclusief de IMF-optie, niet uit zolang Griekenland een zo hoge rente op de staatschulden moet betalen. Die hoge rente dreigt het land nog dieper in de problemen te duwen.

De Europese financieministers hebben deze week een framework voor de redding van Griekenland uitgewerkt, maar dat framework moet nog nader gedefinieerd worden. Dat zou op 25 en 26 maart op een bijeenkomst van de regeringsleiders moeten gebeuren.

Binnen de eurozone lijkt er echter een tegenstelling te zijn ontstaan tussen Angela Merkel, die de Duitse belastingbetaler niet wil laten opdraaien voor de Griekse begrotingsproblemen, en ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet, die wil dat er binnen de eurozone een oplossing voor Griekenland wordt gezocht.

De Duitsers zijn echter van mening dat een reddingsplan voor Griekenland zonder hulp van de IMF een zeer gevaarlijke klus dreigt te worden. Alleen de IMF beschikt volgens de regering Merkel over de juiste experimenten om de redding van Griekenland te begeleiden.

Premier George Papandreou houdt alle opties, inclusief de IMF-optie, niet uit zolang Griekenland een zo hoge rente op de staatschulden moet betalen. Die hoge rente dreigt het land nog dieper in de problemen te duwen. De Europese financieministers hebben deze week een framework voor de redding van Griekenland uitgewerkt, maar dat framework moet nog nader gedefinieerd worden. Dat zou op 25 en 26 maart op een bijeenkomst van de regeringsleiders moeten gebeuren. Binnen de eurozone lijkt er echter een tegenstelling te zijn ontstaan tussen Angela Merkel, die de Duitse belastingbetaler niet wil laten opdraaien voor de Griekse begrotingsproblemen, en ECB-voorzitter Jean-Claude Trichet, die wil dat er binnen de eurozone een oplossing voor Griekenland wordt gezocht. De Duitsers zijn echter van mening dat een reddingsplan voor Griekenland zonder hulp van de IMF een zeer gevaarlijke klus dreigt te worden. Alleen de IMF beschikt volgens de regering Merkel over de juiste experimenten om de redding van Griekenland te begeleiden.