In maart stond de index van het sentiment bij de bedrijfsleiders nog op minus 58, nu wordt een cijfer in de buurt van minus 43 verwacht. Een negatief cijfer betekent dat er meer pessimisten dan optimisten zijn.

De Japanse economen verwachten anderzijds geen krachtig herstel van de economie. Geconfronteerd met ongebruikte productiecapaciteit en dalende bedrijfsresultaten kunnen investeringen op de lange termijn worden geschoven.

Bovendien ligt een stijging van de werkloosheid in de lijn van de verwachtingen. Uit een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg blijkt dat wordt verwacht dat de economie in het juni-kwartaal weer is gegroeid, na tijdens het kwartaal voordien met 14,20% te zijn gekrompen.

In maart stond de index van het sentiment bij de bedrijfsleiders nog op minus 58, nu wordt een cijfer in de buurt van minus 43 verwacht. Een negatief cijfer betekent dat er meer pessimisten dan optimisten zijn. De Japanse economen verwachten anderzijds geen krachtig herstel van de economie. Geconfronteerd met ongebruikte productiecapaciteit en dalende bedrijfsresultaten kunnen investeringen op de lange termijn worden geschoven. Bovendien ligt een stijging van de werkloosheid in de lijn van de verwachtingen. Uit een onderzoek uitgevoerd door Bloomberg blijkt dat wordt verwacht dat de economie in het juni-kwartaal weer is gegroeid, na tijdens het kwartaal voordien met 14,20% te zijn gekrompen.