Dat geld is nodig voor de financiering van de economische stimuleringsplannen die de regering Obama heeft goedgekeurd. Het bedrag van 104 miljard dollar is op weekbasis een nieuw record, het vorige bedroeg 101 miljard dollar en werd in mei opgetekend.

De Amerikaanse overheid moet dit jaar een recordbedrag van 2000 miljard dollar ophalen om de deficitieten te financieren. Voorlopig worden de aangeboden schatkistpapieren nog steeds vrij makkelijk opgehaald, maar de nervositeit op de markt neemt toe.

Dat geld is nodig voor de financiering van de economische stimuleringsplannen die de regering Obama heeft goedgekeurd. Het bedrag van 104 miljard dollar is op weekbasis een nieuw record, het vorige bedroeg 101 miljard dollar en werd in mei opgetekend. De Amerikaanse overheid moet dit jaar een recordbedrag van 2000 miljard dollar ophalen om de deficitieten te financieren. Voorlopig worden de aangeboden schatkistpapieren nog steeds vrij makkelijk opgehaald, maar de nervositeit op de markt neemt toe.