Steeds weer opnieuw blijkt dat wanneer de situatie in snel tempo verslechtert, op de markten of in de reële economie, men plots bereid is om in te grijpen. Het werd volgens Gijsels nog maar eens duidelijk dat de overheden en de centrale banken momenteel de richting op de markten dicteren.

Geld om Spaanse bankensector gezond te trekken, ligt nu op tafel

Fundamenteel gesproken is er een belangrijke stap gezet. Het geld om de Spaanse bankensector gezond te trekken, ligt nu op tafel. De Spaanse economie kan er van profiteren wanneer de probleemkredieten stapsgewijs van de balans gehaald kunnen worden en wanneer de banksector geleidelijk aan weer op een normale manier kan functionern.

Dat betekent echter niet dat we nu op een rimpelloze zee mogen gaan varen. De overheden en de centrale banken kopen telkens weer tijd om structurele problemen aan te pakken.

Om definitief een mouw te passen aan het probleem moeten er aan de aanbodzijde ingrijpende veranderingen komen. Daarnaast moet de economie gaan groeien.

We mogen dus meer uitdagingen tegemoet zien, waarbij de volgende struikelsteen zich volgende zondag al aanbiedt in de vorm van de Griekse verkiezingen.

Steeds weer opnieuw blijkt dat wanneer de situatie in snel tempo verslechtert, op de markten of in de reële economie, men plots bereid is om in te grijpen. Het werd volgens Gijsels nog maar eens duidelijk dat de overheden en de centrale banken momenteel de richting op de markten dicteren. Geld om Spaanse bankensector gezond te trekken, ligt nu op tafel Fundamenteel gesproken is er een belangrijke stap gezet. Het geld om de Spaanse bankensector gezond te trekken, ligt nu op tafel. De Spaanse economie kan er van profiteren wanneer de probleemkredieten stapsgewijs van de balans gehaald kunnen worden en wanneer de banksector geleidelijk aan weer op een normale manier kan functionern. Dat betekent echter niet dat we nu op een rimpelloze zee mogen gaan varen. De overheden en de centrale banken kopen telkens weer tijd om structurele problemen aan te pakken. Om definitief een mouw te passen aan het probleem moeten er aan de aanbodzijde ingrijpende veranderingen komen. Daarnaast moet de economie gaan groeien. We mogen dus meer uitdagingen tegemoet zien, waarbij de volgende struikelsteen zich volgende zondag al aanbiedt in de vorm van de Griekse verkiezingen.