De toelichting bevat volgens Tony Crescenzi van PIMCO drie belangrijke hoofdpunten:

1. 'Tapering' is geen verkrapping: Bernanke herhaalde dat de Fed slechts de voet van het gaspedaal haalt in plaats van op de rem te trappen. De huidige consensusverwachting is voor een vermindering van $85 miljard per maand naar $60 miljard à $65 in september.

2. De beleidsrente! Zoals de Fed eerder heeft benadrukt, zal er veel tijd zitten tussen het einde van het opkoopprogramma en de eerste stijging van de beleidsrente. PIMCO verwacht nu dat de Fed funds rate ongewijzigd blijft tot begin 2016, gezien de aanhoudend lage inflatie en de zwakke groei.

3. De volgende stap van de Fed wordt eerder bepaald door data dan een datum. Er zijn cumulatieve gegevens nodig voordat de Fed de overweging kan maken om tot een beleidsverandering te beslissen, en niet enkel het verstrijken van tijd.

De toelichting bevat volgens Tony Crescenzi van PIMCO drie belangrijke hoofdpunten: 1. 'Tapering' is geen verkrapping: Bernanke herhaalde dat de Fed slechts de voet van het gaspedaal haalt in plaats van op de rem te trappen. De huidige consensusverwachting is voor een vermindering van $85 miljard per maand naar $60 miljard à $65 in september. 2. De beleidsrente! Zoals de Fed eerder heeft benadrukt, zal er veel tijd zitten tussen het einde van het opkoopprogramma en de eerste stijging van de beleidsrente. PIMCO verwacht nu dat de Fed funds rate ongewijzigd blijft tot begin 2016, gezien de aanhoudend lage inflatie en de zwakke groei. 3. De volgende stap van de Fed wordt eerder bepaald door data dan een datum. Er zijn cumulatieve gegevens nodig voordat de Fed de overweging kan maken om tot een beleidsverandering te beslissen, en niet enkel het verstrijken van tijd.