Maar meteen wordt een volgende hint richting de aanslaan van het spaargeld gegeven. De Oostenrijkse regering heeft nog niet zo lang geleden een wet goedgekeurd die de bail in van banken toelaat. Een woordvoerder van de regering ontkende dat de problemen bij Hypo Alpe Adria gevolgen voor de andere banken zal hebben.

De wet houdt echter onder andere in dat 890 miljoen euro van achtergestelde schulden niet terug zullen betaald worden, wat dus de facto neerkomt op een haircut. Het geval Hypo Alpe Adria toont aan dat staatsgaranties niet altijd gelden wanneer een bank in de gevarenzone komt. De spaarders zijn met deze gewaarschuwd.

Maar meteen wordt een volgende hint richting de aanslaan van het spaargeld gegeven. De Oostenrijkse regering heeft nog niet zo lang geleden een wet goedgekeurd die de bail in van banken toelaat. Een woordvoerder van de regering ontkende dat de problemen bij Hypo Alpe Adria gevolgen voor de andere banken zal hebben. De wet houdt echter onder andere in dat 890 miljoen euro van achtergestelde schulden niet terug zullen betaald worden, wat dus de facto neerkomt op een haircut. Het geval Hypo Alpe Adria toont aan dat staatsgaranties niet altijd gelden wanneer een bank in de gevarenzone komt. De spaarders zijn met deze gewaarschuwd.