Volgens de Bank of Spain is in totaal Eur 14,1 mrd nodig om de kapitaalratio's op gewenst niveau te brengen, te weten een Tier 1 ratio van 8% voor beursgenoteerde en 10% voor niet-beursgenoteerde banken.

De banken moeten per september aan de ratio's voldoen. De kans is volgens Theodoor Gilissen Bankiers groot dat de Spaanse overheid het grootste deel van de herkapitalisatie zal moeten bijdragen, door middel van het Fund for Orderly Bank Restructuring, omdat er vanuit de private sector vooralsnog weinig belangstelling is getoond.

Volgens de Bank of Spain is in totaal Eur 14,1 mrd nodig om de kapitaalratio's op gewenst niveau te brengen, te weten een Tier 1 ratio van 8% voor beursgenoteerde en 10% voor niet-beursgenoteerde banken. De banken moeten per september aan de ratio's voldoen. De kans is volgens Theodoor Gilissen Bankiers groot dat de Spaanse overheid het grootste deel van de herkapitalisatie zal moeten bijdragen, door middel van het Fund for Orderly Bank Restructuring, omdat er vanuit de private sector vooralsnog weinig belangstelling is getoond.