Vraag is nu welke richting het uitmoet. De volgende fase bij het goud kan een nieuwe prijsval zijn, want het valt steeds meer op dat elke poging tot herstel bij de goudprijs een nieuwe verkoopgolf uitlokt. Daaruit blijkt hoe kwetsbaar de goudmarkt nog altijd is.

Ook de goudmijnaandelen blijven bijzonder kwetsbaar, zoals blijkt uit de evolutie van de Market Vectors Gold Miners ETF. Forse koersbewegingen bij deze ETF zijn eerder regel dan uitzondering, waarbij echter het neerwaarts potentieel steeds groter blijkt te zijn dan het opwaarts. Het ziet er niet naar uit dat aan de zwakke periode voor het goud al een einde is gekomen.

Vraag is nu welke richting het uitmoet. De volgende fase bij het goud kan een nieuwe prijsval zijn, want het valt steeds meer op dat elke poging tot herstel bij de goudprijs een nieuwe verkoopgolf uitlokt. Daaruit blijkt hoe kwetsbaar de goudmarkt nog altijd is. Ook de goudmijnaandelen blijven bijzonder kwetsbaar, zoals blijkt uit de evolutie van de Market Vectors Gold Miners ETF. Forse koersbewegingen bij deze ETF zijn eerder regel dan uitzondering, waarbij echter het neerwaarts potentieel steeds groter blijkt te zijn dan het opwaarts. Het ziet er niet naar uit dat aan de zwakke periode voor het goud al een einde is gekomen.