Juergen Michels en Michael Saunders, economen bij Citigroup in Londen, stellen dat de Europese Centrale Bank de enige instelling is met een brede geloofwaardigheid, zodat de ECB gedwongen zal worden om aanzienlijk meer bij te dragen tot het Europees stabilisatiefonds.

De Duitse minister Wolfgang Schaeuble zei in een interview met Bild dat de financiële markten aan het testen zijn of de euro gaat standhouden. Zaak is nu om te bewijzen dat dit inderdaad het geval zal zijn.

Het opdelen van de eurozone zou uiteindelijk veel duurder uitvallen dan het ondersteunen van de euro, aldus minister Wolfgang Schaeuble. Het risico op besmetting moet daarom zo snel mogelijk ingedijkt worden.

Juergen Michels en Michael Saunders, economen bij Citigroup in Londen, stellen dat de Europese Centrale Bank de enige instelling is met een brede geloofwaardigheid, zodat de ECB gedwongen zal worden om aanzienlijk meer bij te dragen tot het Europees stabilisatiefonds. De Duitse minister Wolfgang Schaeuble zei in een interview met Bild dat de financiële markten aan het testen zijn of de euro gaat standhouden. Zaak is nu om te bewijzen dat dit inderdaad het geval zal zijn. Het opdelen van de eurozone zou uiteindelijk veel duurder uitvallen dan het ondersteunen van de euro, aldus minister Wolfgang Schaeuble. Het risico op besmetting moet daarom zo snel mogelijk ingedijkt worden.