Volgens Stephen Roach, de vroeger topman van Morgan Stanley Asia en nu professor aan de universiteit van Yale, is van mening dat de volgende crisis door de FED zal worden veroorzaakt. De ruime monetaire politiek van de centrale bank heeft namelijk het punt overschreden dat een behouden terugkeer gegarandeerd kan worden.

Roach is van mening dat de FED eens goed moet nadenken over haar gedrag. Vorige week stond de teller wat betreft de omvang van de balans van de centrale bank op 4330 miljard dollar, of bijna 900 miljard dollar meer dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Een dergelijke situatie is op lange termijn simpelweg niet houdbaar.

Volgens Stephen Roach, de vroeger topman van Morgan Stanley Asia en nu professor aan de universiteit van Yale, is van mening dat de volgende crisis door de FED zal worden veroorzaakt. De ruime monetaire politiek van de centrale bank heeft namelijk het punt overschreden dat een behouden terugkeer gegarandeerd kan worden. Roach is van mening dat de FED eens goed moet nadenken over haar gedrag. Vorige week stond de teller wat betreft de omvang van de balans van de centrale bank op 4330 miljard dollar, of bijna 900 miljard dollar meer dan vorig jaar op hetzelfde tijdstip. Een dergelijke situatie is op lange termijn simpelweg niet houdbaar.