Langzamerhand dringt het besef door dat hetzelfde andere landen kan overkomen wanneer ook daar banken in moeilijkheden zouden komen. Op het laatste moment het geld nog van de bank halen, zal dan waarschijnlijk onmogelijk zijn. Ook de Cyprioten kregen daartoe niet de kans.

De volgende crisis zal als een dief in de nacht komen. Maar misschien zal de elite toch weer de kans krijgen om de dans te ontspringen, zoals recent ook in het Verenigd Koninkrijk is gebeurd. Daar kregen een aantal Russische oligarchen tijdig toch een telefoontje alvorens hun tegoeden bevroren werden.

Langzamerhand dringt het besef door dat hetzelfde andere landen kan overkomen wanneer ook daar banken in moeilijkheden zouden komen. Op het laatste moment het geld nog van de bank halen, zal dan waarschijnlijk onmogelijk zijn. Ook de Cyprioten kregen daartoe niet de kans. De volgende crisis zal als een dief in de nacht komen. Maar misschien zal de elite toch weer de kans krijgen om de dans te ontspringen, zoals recent ook in het Verenigd Koninkrijk is gebeurd. Daar kregen een aantal Russische oligarchen tijdig toch een telefoontje alvorens hun tegoeden bevroren werden.