Hij gelooft namelijk dat de FED niets heeft opgelost, zoals ook elders in de wereld de ingrepen van de centrale banken niets hebben opgelost. De problemen die de vorige crisis hebben veroorzaakt zijn onderhuids nog steeds aanwezig en ze zullen onvermijdelijk de volgende uitlokken.

De FED heeft, met dank aan ex-president Ben Bernanke, een economie uitgebouwd die louter en alleen op goedkoop geld berust. Wanneer dat goedkoop geld wordt weggenomen, zal de economie volgens Schiff als een pudding ineen zakken. In de komende jaren zal de situatie zodoende alleen maar erger worden.

Hij gelooft namelijk dat de FED niets heeft opgelost, zoals ook elders in de wereld de ingrepen van de centrale banken niets hebben opgelost. De problemen die de vorige crisis hebben veroorzaakt zijn onderhuids nog steeds aanwezig en ze zullen onvermijdelijk de volgende uitlokken. De FED heeft, met dank aan ex-president Ben Bernanke, een economie uitgebouwd die louter en alleen op goedkoop geld berust. Wanneer dat goedkoop geld wordt weggenomen, zal de economie volgens Schiff als een pudding ineen zakken. In de komende jaren zal de situatie zodoende alleen maar erger worden.