Volgens El-Erian hebben de Verenigde Staten behoefte aan een economie die groeit en niet aan nog meer schulden. De huidige schuldengraad van het land is al ontoelaatbaar hoog.

Het spelletje dat de FED speelt, is volgens Mohamed El-Erian erg gevaarlijk, het kan binnen twee tot drie jaar tot de volgende crisis aanleiding geven. Centrale bankiers moeten op lange termijn denken en dat gebeurt volgens hem niet meer.

Mohamed El-Erian ziet in feite op dezelfde golflengte als FED-gouverneur Hoenig, die al langer waarschuwt voor het inflatiegevaar op komst is. Tot dusver heeft FED-voorzitter Ben Bernanke geen oren gehad naar die waarschuwingen.

Volgens El-Erian hebben de Verenigde Staten behoefte aan een economie die groeit en niet aan nog meer schulden. De huidige schuldengraad van het land is al ontoelaatbaar hoog. Het spelletje dat de FED speelt, is volgens Mohamed El-Erian erg gevaarlijk, het kan binnen twee tot drie jaar tot de volgende crisis aanleiding geven. Centrale bankiers moeten op lange termijn denken en dat gebeurt volgens hem niet meer. Mohamed El-Erian ziet in feite op dezelfde golflengte als FED-gouverneur Hoenig, die al langer waarschuwt voor het inflatiegevaar op komst is. Tot dusver heeft FED-voorzitter Ben Bernanke geen oren gehad naar die waarschuwingen.