Tijdens de volgende crash kunnen de rijken volgens hem tot 50% van hun kapitaal kwijtspelen. Dat kan op verschillende manieren gebeuren: door hoge inflatie, door sociale onrust en/of oorlog of door een instorting van de kredietmarkten. Faber gaf toe geen idee te hebben gebeuren welk scenario zich exact zal ontplooien.

Zaken zullen nog slechter gaan alvorens ze weer verbeteren

In de visie van Marc Faber hebben de meeste markten een piek bereikt in mei 2011. Vanaf de tweede helft van dit jaar zal de situatie op de markten in snel tempo gaan verslechteren. De zaken moeten namelijk eerst nog veel slechter worden alvorens ze weer kunnen verbeteren.

De bedrijfswinsten gaan in de komende maanden dalen, wat betekent dat de beurzen op de huidige koersniveaus duidelijk overkocht zijn. Maar ook andere activaklassen zoals Amerikaanse staatsobligaties, goud en, last but not least, de dollar zijn duidelijk overgewaardeerd.

Tijdens de volgende crash kunnen de rijken volgens hem tot 50% van hun kapitaal kwijtspelen. Dat kan op verschillende manieren gebeuren: door hoge inflatie, door sociale onrust en/of oorlog of door een instorting van de kredietmarkten. Faber gaf toe geen idee te hebben gebeuren welk scenario zich exact zal ontplooien. Zaken zullen nog slechter gaan alvorens ze weer verbeteren In de visie van Marc Faber hebben de meeste markten een piek bereikt in mei 2011. Vanaf de tweede helft van dit jaar zal de situatie op de markten in snel tempo gaan verslechteren. De zaken moeten namelijk eerst nog veel slechter worden alvorens ze weer kunnen verbeteren. De bedrijfswinsten gaan in de komende maanden dalen, wat betekent dat de beurzen op de huidige koersniveaus duidelijk overkocht zijn. Maar ook andere activaklassen zoals Amerikaanse staatsobligaties, goud en, last but not least, de dollar zijn duidelijk overgewaardeerd.