Volgens sommige economen zal de Amerikaanse centrale bank op een bepaald moment gedwongen worden om haar politiek van tapering, het afbouwen van de macro-economische steunmaatregelen, stop te zetten. De Amerikaanse economie kan namelijk opnieuw afglijden richting recessie.

Op dat moment zullen de financiële markten begrijpen dat de monetaire politiek van de FED volledig is mislukt. Gevolg zal een doorbraak op grote schaal zijn van de inflatie, met als gevolg dat de beleggers opnieuw richting goud zullen vluchten. Tegen die achtergrond zal de goudprijs opnieuw gaan stijgen.

Volgens sommige economen zal de Amerikaanse centrale bank op een bepaald moment gedwongen worden om haar politiek van tapering, het afbouwen van de macro-economische steunmaatregelen, stop te zetten. De Amerikaanse economie kan namelijk opnieuw afglijden richting recessie. Op dat moment zullen de financiële markten begrijpen dat de monetaire politiek van de FED volledig is mislukt. Gevolg zal een doorbraak op grote schaal zijn van de inflatie, met als gevolg dat de beleggers opnieuw richting goud zullen vluchten. Tegen die achtergrond zal de goudprijs opnieuw gaan stijgen.