Macquarie Bank Ltd publiceerde gisteren een rapport waarin te lezen stond dat de koperprijs als gevolg van de afname van de voorraden gaat stijgen naar 5 dollar per pond.

De analisten van Macquarie Bank Ltd gaan uit van een daling van de aanvoer uit de kopermijnen met 4%, wat overeenstemt met 720.000 ton. De kopervoorraden zouden anderzijds terugvallen tot minder dan drie weken wereldconsumptie.

Het totale deficiet kan volgens Macquarie Bank Ltd echter nog hoger oplopen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de introductie van ETF-producten gaat goedkeuren.

Macquarie Bank Ltd publiceerde gisteren een rapport waarin te lezen stond dat de koperprijs als gevolg van de afname van de voorraden gaat stijgen naar 5 dollar per pond. De analisten van Macquarie Bank Ltd gaan uit van een daling van de aanvoer uit de kopermijnen met 4%, wat overeenstemt met 720.000 ton. De kopervoorraden zouden anderzijds terugvallen tot minder dan drie weken wereldconsumptie. Het totale deficiet kan volgens Macquarie Bank Ltd echter nog hoger oplopen als de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de introductie van ETF-producten gaat goedkeuren.