Initiatiefnemer is GemShares, een financieel bedrijf uit Chicago dat vorig jaar een patent heeft genomen op een globale standaard voor investment-grade diamanten. Het zouden precies deze investment-grade diamanten die de basis voor het nieuwe fonds zullen vormen.

Algemeen wordt verwacht dat de U.S. Securities & Exchange Commission toestemming zal geven voor de lancering van het fonds.

Het belangrijkste aantrekkingspunt voor de beleggers is dat de kosten verbonden aan het fonds veel lager zullen uitvallen dan die verbonden aan de fysieke aankoop van diamanten.

Initiatiefnemer is GemShares, een financieel bedrijf uit Chicago dat vorig jaar een patent heeft genomen op een globale standaard voor investment-grade diamanten. Het zouden precies deze investment-grade diamanten die de basis voor het nieuwe fonds zullen vormen. Algemeen wordt verwacht dat de U.S. Securities & Exchange Commission toestemming zal geven voor de lancering van het fonds. Het belangrijkste aantrekkingspunt voor de beleggers is dat de kosten verbonden aan het fonds veel lager zullen uitvallen dan die verbonden aan de fysieke aankoop van diamanten.