Volgens Geithner staat Saoedi-Arabië klaar om extra olie boven te pompen. Dat werd trouwens vanmorgen nogmaals bevestigd door Chief Executive Officer Khalid Al-Falih van Saudi Arabian Oil Co.

Anderzijds is het onmiskenbaar zo dat een hoge olieprijs de wereldeconomie ongunstig gaat beïnvloeden. Een terugval in de economische groei kan de olieprijs dan weer doen corrigeren.

IEA Executive Director Nobuo Tanaka verklaarde gisteren in een interview met Bloomberg Television dat wanneer een vat ruwe olie 100 dollar kost er meteen een impact op de economische groei gaat zijn.

Volgens Geithner staat Saoedi-Arabië klaar om extra olie boven te pompen. Dat werd trouwens vanmorgen nogmaals bevestigd door Chief Executive Officer Khalid Al-Falih van Saudi Arabian Oil Co. Anderzijds is het onmiskenbaar zo dat een hoge olieprijs de wereldeconomie ongunstig gaat beïnvloeden. Een terugval in de economische groei kan de olieprijs dan weer doen corrigeren. IEA Executive Director Nobuo Tanaka verklaarde gisteren in een interview met Bloomberg Television dat wanneer een vat ruwe olie 100 dollar kost er meteen een impact op de economische groei gaat zijn.