De bereikte deal heeft namelijk betrekking op het minimum minimorum, een oplossing voor de lange termijn is er zeker nog niet.

Dat er een zucht van opluchting door de financiële markten ging, blijkt uit de evolutie van de VIX of fear index. Deze index, die een barometer vormt voor de mate van volatiliteit op de financiële markten, is over de afgelopen drie dagen met maar liefst 37% gedaald.

Het is van mei 2010 geleden dat op zo'n korte termijn nog zo'n forse daling werd opgetekend. Sinds 1986 is het overigens nog maar vier keer gebeurd dat de VIX over een periode van drie dagen met 30% of meer daalde. Dat was onder andere nog het geval vlak na de beurscrash van 1987.

De bereikte deal heeft namelijk betrekking op het minimum minimorum, een oplossing voor de lange termijn is er zeker nog niet. Dat er een zucht van opluchting door de financiële markten ging, blijkt uit de evolutie van de VIX of fear index. Deze index, die een barometer vormt voor de mate van volatiliteit op de financiële markten, is over de afgelopen drie dagen met maar liefst 37% gedaald. Het is van mei 2010 geleden dat op zo'n korte termijn nog zo'n forse daling werd opgetekend. Sinds 1986 is het overigens nog maar vier keer gebeurd dat de VIX over een periode van drie dagen met 30% of meer daalde. Dat was onder andere nog het geval vlak na de beurscrash van 1987.