Volgens Ostwald hebben we in de afgelopen twee jaar geleerd om voorzichtig te zijn. De beurskoersen kunnen op korte termijn weliswaar nog verder stijgen, maar op langere termijn is er nog altijd geen oplossing gevonden voor de problemen waar Europa mee worstelt.

Ook koersen Italiaanse staatsobligaties opnieuw gestegen

De verwachting dat de Europese Centrale Bank kortlopende perifere staatsobligaties gaat inkopen, joeg de koersen van zowel Spaanse als Italiaanse staatsobligaties de lucht in. Leden van de Duitse regering verklaarden op de radio dat ze de plannen van Mario Draghi niet zullen dwarsbomen.

Het rendement op de Italiaanse staatsobligaties met een looptijd van drie jaar is vorige week vrijdag uitgekomen op 3,13%, of een daling met 66 basispunten ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Anderzijds steeg het rendement op de Duitse 10-jarige staatsobligatie met 3 basispunten tot 1,42%.

Volgens Ostwald hebben we in de afgelopen twee jaar geleerd om voorzichtig te zijn. De beurskoersen kunnen op korte termijn weliswaar nog verder stijgen, maar op langere termijn is er nog altijd geen oplossing gevonden voor de problemen waar Europa mee worstelt. Ook koersen Italiaanse staatsobligaties opnieuw gestegen De verwachting dat de Europese Centrale Bank kortlopende perifere staatsobligaties gaat inkopen, joeg de koersen van zowel Spaanse als Italiaanse staatsobligaties de lucht in. Leden van de Duitse regering verklaarden op de radio dat ze de plannen van Mario Draghi niet zullen dwarsbomen. Het rendement op de Italiaanse staatsobligaties met een looptijd van drie jaar is vorige week vrijdag uitgekomen op 3,13%, of een daling met 66 basispunten ten opzichte van het slotniveau van de dag voordien. Anderzijds steeg het rendement op de Duitse 10-jarige staatsobligatie met 3 basispunten tot 1,42%.