De aanhoudende onzekerheid rond de Europese schuldcrisis, de situatie in Libië en het Midden-Oosten en de gebeurtenissen in Japan lijken de investeerders voorlopig weinig te deren.

Het lager dan verwachte consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, een gevolg van de hogere voedsel- en energieprijzen, zorgde evenmin voor een domper op de vreugde.

Het definitieve groeicijfer van de Amerikaanse economie kwam in het vierde kwartaal uit op 3,1 procent tegenover 2,6 procent in het derde kwartaal.

Ook op de grondstofmarkten waren de stijgers opnieuw ruim in de meerderheid. Energie werd opnieuw duurder terwijl ook de meeste metalen de week hoger afsloten.

De aanhoudende onzekerheid rond de Europese schuldcrisis, de situatie in Libië en het Midden-Oosten en de gebeurtenissen in Japan lijken de investeerders voorlopig weinig te deren. Het lager dan verwachte consumentenvertrouwen in de Verenigde Staten, een gevolg van de hogere voedsel- en energieprijzen, zorgde evenmin voor een domper op de vreugde. Het definitieve groeicijfer van de Amerikaanse economie kwam in het vierde kwartaal uit op 3,1 procent tegenover 2,6 procent in het derde kwartaal. Ook op de grondstofmarkten waren de stijgers opnieuw ruim in de meerderheid. Energie werd opnieuw duurder terwijl ook de meeste metalen de week hoger afsloten.