Toch was het een verloren eerste jaarhelft voor de aandelenmarkten want tegenover begin dit jaar schommelen de rendementen van de meeste grote aandelenindices rond het nulpunt.

De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht de lage rente onveranderd.

Voorzitter Ben Bernanke gaf wel toe dat het herstel trager uitvalt dan verwacht. De groeiverwachtingen voor 2011 en 2012 werden neerwaarts bijgesteld terwijl de prognose voor de werkloosheidsgraad werd verhoogd.

Op de grondstoffenmarkten daalde de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan vier maanden. Ook de granenprijzen stonden opnieuw onder druk. Bij de winnaars maakten met name de landbouwgrondstoffen een goede beurt.

Toch was het een verloren eerste jaarhelft voor de aandelenmarkten want tegenover begin dit jaar schommelen de rendementen van de meeste grote aandelenindices rond het nulpunt. De Amerikaanse centrale bank hield zoals verwacht de lage rente onveranderd. Voorzitter Ben Bernanke gaf wel toe dat het herstel trager uitvalt dan verwacht. De groeiverwachtingen voor 2011 en 2012 werden neerwaarts bijgesteld terwijl de prognose voor de werkloosheidsgraad werd verhoogd. Op de grondstoffenmarkten daalde de olieprijs naar het laagste niveau in meer dan vier maanden. Ook de granenprijzen stonden opnieuw onder druk. Bij de winnaars maakten met name de landbouwgrondstoffen een goede beurt.