Zowel in het geval van de Euro Stoxx 50 als van de BEL 20 bedroegen de verliezen bij het slot circa een kwart procent. UCB moest ruim 3% prijsgeven.

De Stoxx Europe 600 Index verloor vorige week 0,30%, waarbij de winst voor deze index op jaarbasis nog 2,70% bedraagt. Een opvallend gegeven is dat de volatiliteit op de Europese beurzen sterk is toegenomen. Dat heeft onder andere te maken met onzekerheid over de banksector.

Jeremy Batstone-Carr, head of research bij Charles Stanley Group Plc in Londen, merkte op dat de banken nog steeds hoogst kwetsbaar blijven.

De druk op de banken kan nog verder toenemen wanneer de obligatierendementen blijven stijgen. De VStoxx Index, de index die de volatiliteit op de Europese beurzen uitdrukt, is vorige week met 16% gestegen.

Zowel in het geval van de Euro Stoxx 50 als van de BEL 20 bedroegen de verliezen bij het slot circa een kwart procent. UCB moest ruim 3% prijsgeven. De Stoxx Europe 600 Index verloor vorige week 0,30%, waarbij de winst voor deze index op jaarbasis nog 2,70% bedraagt. Een opvallend gegeven is dat de volatiliteit op de Europese beurzen sterk is toegenomen. Dat heeft onder andere te maken met onzekerheid over de banksector. Jeremy Batstone-Carr, head of research bij Charles Stanley Group Plc in Londen, merkte op dat de banken nog steeds hoogst kwetsbaar blijven. De druk op de banken kan nog verder toenemen wanneer de obligatierendementen blijven stijgen. De VStoxx Index, de index die de volatiliteit op de Europese beurzen uitdrukt, is vorige week met 16% gestegen.