De volatiliteit op de beurs is in de afgelopen dagen weer fors toegenomen, onder andere als gevolg van de publicatie van tegenvallende macro-economische indicatoren.

Daarmee is de herinnering aan de affaire Lehman Brothers opnieuw levendig geworden. Alan B. Lancz, president bij Alan B. Lancz & Associates, wijst er op dat het besef is toegenomen dat het economisch herstel niet veel gaat voorstellen. In het beste geval zal het een herstel met vallen en opstaan zijn.

S&P verlaagde gisteren het koersdoel voor de S&P 500 van 1270 naar 1190, de analisten van het ratinghuis verwachten nog aanzienlijke economische tegenwind. Die tegenwind zou in het ergste geval een terugval in een recessie kunnen betekenen.

Ben Halliburton, chief investment officer bij Tradition Capital Management, verwacht eveneens een grote beweeglijkheid in de aandelenkoersen, maar verwacht dat de druk vooral aan de onderkant zal komen te liggen.

Halliburton gaat er vooral van uit dat de bedrijfsresultaten zouden tegenvallen. Tot dusver werden er weinig prognoses verlaagd, maar dat kan nog altijd gaan gebeuren. In dat verband worden de resultaten over het tweede kwartaal belangrijk.

De volatiliteit op de beurs is in de afgelopen dagen weer fors toegenomen, onder andere als gevolg van de publicatie van tegenvallende macro-economische indicatoren. Daarmee is de herinnering aan de affaire Lehman Brothers opnieuw levendig geworden. Alan B. Lancz, president bij Alan B. Lancz & Associates, wijst er op dat het besef is toegenomen dat het economisch herstel niet veel gaat voorstellen. In het beste geval zal het een herstel met vallen en opstaan zijn. S&P verlaagde gisteren het koersdoel voor de S&P 500 van 1270 naar 1190, de analisten van het ratinghuis verwachten nog aanzienlijke economische tegenwind. Die tegenwind zou in het ergste geval een terugval in een recessie kunnen betekenen. Ben Halliburton, chief investment officer bij Tradition Capital Management, verwacht eveneens een grote beweeglijkheid in de aandelenkoersen, maar verwacht dat de druk vooral aan de onderkant zal komen te liggen. Halliburton gaat er vooral van uit dat de bedrijfsresultaten zouden tegenvallen. Tot dusver werden er weinig prognoses verlaagd, maar dat kan nog altijd gaan gebeuren. In dat verband worden de resultaten over het tweede kwartaal belangrijk.