De geringere beweeglijkheid is het gevolg van zowel de zomerse omstandigheden als van een wijziging in de Chinese politiek. Beijing streeft namelijk naar een stabielere economische omgeving.

Jonathan Masse, fondsbeheerder bij AlphaShares, merkt op dat de AlphaShares Chinese Volatility Index vorige week is teruggevallen tot 20,17, of het laagste niveau sinds 15 december 2006.

De tegenhanger van de Amerikaanse 'fear index' drukt de volatiliteit uit in zowel de Hang Seng Index als de FTSE/Xinhua China 25 Index. Laatstgenoemde index omvat de 25 grootste Chinese aandelen naar marktwaarde.

De geringere beweeglijkheid is het gevolg van zowel de zomerse omstandigheden als van een wijziging in de Chinese politiek. Beijing streeft namelijk naar een stabielere economische omgeving. Jonathan Masse, fondsbeheerder bij AlphaShares, merkt op dat de AlphaShares Chinese Volatility Index vorige week is teruggevallen tot 20,17, of het laagste niveau sinds 15 december 2006. De tegenhanger van de Amerikaanse 'fear index' drukt de volatiliteit uit in zowel de Hang Seng Index als de FTSE/Xinhua China 25 Index. Laatstgenoemde index omvat de 25 grootste Chinese aandelen naar marktwaarde.