Dit komt niet zozeer omdat het vertrouwen is toegenomen, maar meer omdat beleggers geloven dat de centrale banken zullen interveniëren als de turbulentie terugkeert: de zogenaamde 'Bernanke-Draghi-put'.

De lage volatiliteit kan ook gezien worden als een signaal dat beleggers in verwarring warejn en niets deden in afwachting van een aantal belangrijke gebeurtenissen in september.

Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn:

• Beleggers zijn in afwachting van onder meer het besluit van het Duitse constitutionele hof en het troika rapport over Griekenland en vermijden grote risico's en investeringen tot er meer duidelijkheid is. Het lijkt erop dat de aandelenmarkten momenteel worden gedreven door de politieke ontwikkelingen. In de aanloop naar de belangrijke momenten in september kan de politieke risicopremie terugkeren.

• Hierdoor is het beter om geen dollar/euro posities in te nemen. Beleggers kunnen beter kijken naar valuta's uit de opkomende landen.

• Aan de bedrijfsmatige kant lijkt de neerwaartse correctie van de bedrijfswinsten te zijn gestopt, al is het te vroeg om van een ommekeer te spreken omdat er nog veel druk staat op de marges.

• In de huidige situatie blijven aandelen aantrekkelijk gewaardeerd en liquiditeit is wanhopig op zoek naar rendement. Een verdeling tussen cyclische en defensieve sectoren kan worden overwogen. Interessant zijn vooral de bedrijven die een structurele groei laten zien over de gehele economische cyclus.

Dit komt niet zozeer omdat het vertrouwen is toegenomen, maar meer omdat beleggers geloven dat de centrale banken zullen interveniëren als de turbulentie terugkeert: de zogenaamde 'Bernanke-Draghi-put'. De lage volatiliteit kan ook gezien worden als een signaal dat beleggers in verwarring warejn en niets deden in afwachting van een aantal belangrijke gebeurtenissen in september. Enkele hoofdpunten uit het rapport zijn: • Beleggers zijn in afwachting van onder meer het besluit van het Duitse constitutionele hof en het troika rapport over Griekenland en vermijden grote risico's en investeringen tot er meer duidelijkheid is. Het lijkt erop dat de aandelenmarkten momenteel worden gedreven door de politieke ontwikkelingen. In de aanloop naar de belangrijke momenten in september kan de politieke risicopremie terugkeren. • Hierdoor is het beter om geen dollar/euro posities in te nemen. Beleggers kunnen beter kijken naar valuta's uit de opkomende landen. • Aan de bedrijfsmatige kant lijkt de neerwaartse correctie van de bedrijfswinsten te zijn gestopt, al is het te vroeg om van een ommekeer te spreken omdat er nog veel druk staat op de marges. • In de huidige situatie blijven aandelen aantrekkelijk gewaardeerd en liquiditeit is wanhopig op zoek naar rendement. Een verdeling tussen cyclische en defensieve sectoren kan worden overwogen. Interessant zijn vooral de bedrijven die een structurele groei laten zien over de gehele economische cyclus.