Het belangrijkste ijkpunt voor de week wordt de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers die volgende vrijdag worden bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat er in mei opnieuw sprake is geweest van jobcreatie.

Vrijdag was er natuurlijk de verlaging van de kredietrating voor Spanje door Fitch. De vraag blijft in welke mate dit land door de 'Griekse crisis' gaat worden getroffen. Vooral qua werkloosheid scoort Spanje bijzonder slecht.

Michael Sheldon, strateeg bij RDM Financial, is van mening dat Zuid-Europa en de begrotingscrisis in dat deel van Europa nog geruime tijd op het sentiment kan blijven wegen.

Het is volgens Sheldon nog te vroeg om te stellen dat de begrotingscrisis zich naar andere delen van Europa gaat overplanten. Hij merkt wel op dat de beurzen vanaf maart vorig jaar met circa 80% waren gestegen, zodat een correctie niet onverwacht komt.

Het belangrijkste ijkpunt voor de week wordt de publicatie van de Amerikaanse werkloosheidscijfers die volgende vrijdag worden bekendgemaakt. Algemeen wordt verwacht dat er in mei opnieuw sprake is geweest van jobcreatie. Vrijdag was er natuurlijk de verlaging van de kredietrating voor Spanje door Fitch. De vraag blijft in welke mate dit land door de 'Griekse crisis' gaat worden getroffen. Vooral qua werkloosheid scoort Spanje bijzonder slecht. Michael Sheldon, strateeg bij RDM Financial, is van mening dat Zuid-Europa en de begrotingscrisis in dat deel van Europa nog geruime tijd op het sentiment kan blijven wegen. Het is volgens Sheldon nog te vroeg om te stellen dat de begrotingscrisis zich naar andere delen van Europa gaat overplanten. Hij merkt wel op dat de beurzen vanaf maart vorig jaar met circa 80% waren gestegen, zodat een correctie niet onverwacht komt.