Inclusief de Saoedische olieminister Ali al-Naimi en de Amerikaanse vice-minister van energie Daniel Poneman vergaderen deze week de vertegenwoordigers van meer dan 90 landen in de Saoedische hoofdstad Riad.

Bedoeling is om te onderzoeken hoe de bewegingen in de olieprijs afgeremd kunnen worden. Daartoe is op de eerste plaats vereist dat de rust in de regio rond de Perzische Golf terugkeert.

De historische volatiliteit in de olieprijs bedraagt nu 29,40, dit volgens een berekening gemaakt door Bloomberg. In december werd op 29,40 een historisch dieptepunt in die volatiliteit bereikt.

Inclusief de Saoedische olieminister Ali al-Naimi en de Amerikaanse vice-minister van energie Daniel Poneman vergaderen deze week de vertegenwoordigers van meer dan 90 landen in de Saoedische hoofdstad Riad. Bedoeling is om te onderzoeken hoe de bewegingen in de olieprijs afgeremd kunnen worden. Daartoe is op de eerste plaats vereist dat de rust in de regio rond de Perzische Golf terugkeert. De historische volatiliteit in de olieprijs bedraagt nu 29,40, dit volgens een berekening gemaakt door Bloomberg. In december werd op 29,40 een historisch dieptepunt in die volatiliteit bereikt.