De Chinese markt bevindt zich in de eerste fases van de vraag naar goud. Een kleiner aanbod als gevolg van de lagere goudprijzen zal ongetwijfeld prijsondersteunend werken. Het marktsentiment heeft zich gepolariseerd tussen het kamp van de stieren en dat van de beren.

Volgens Juvyns is dat meestal geen goede manier om naar een grondstoffenmarkt te kijken. Hij ziet 25% kans op een bearish scenario, 60% op een neutraal scenario en dus 15% kans op een bullish scenario. In laatstgenoemd scenario kan er sprake zijn van een sneller dan verwacht aantrekken van de inflatie.

De Chinese markt bevindt zich in de eerste fases van de vraag naar goud. Een kleiner aanbod als gevolg van de lagere goudprijzen zal ongetwijfeld prijsondersteunend werken. Het marktsentiment heeft zich gepolariseerd tussen het kamp van de stieren en dat van de beren. Volgens Juvyns is dat meestal geen goede manier om naar een grondstoffenmarkt te kijken. Hij ziet 25% kans op een bearish scenario, 60% op een neutraal scenario en dus 15% kans op een bullish scenario. In laatstgenoemd scenario kan er sprake zijn van een sneller dan verwacht aantrekken van de inflatie.