De volatiliteit bij de Duitse staatsobligaties neemt alsmaar toe, zo bleek vorige week nog maar eens. Meer zelfs, zowel de 10-jarige en de 2-jarige staatsobligaties als de credit-defaults swaps op het Duits staatspapier waren het meest beweeglijk in heel Europa.

Bewegingen op de 10-jarige bedroegen 1,30 keer het gemiddelde voor de afgelopen 90 dagen. Sinds 30 juni hebben bunds 9,20% opgeleverd, tegenover 7,40% voor Amerikaanse staatsobligaties. Grieks papier is op enkele maanden tijd 29% minder waard geworden.

De volatiliteit bij de Duitse staatsobligaties neemt alsmaar toe, zo bleek vorige week nog maar eens. Meer zelfs, zowel de 10-jarige en de 2-jarige staatsobligaties als de credit-defaults swaps op het Duits staatspapier waren het meest beweeglijk in heel Europa. Bewegingen op de 10-jarige bedroegen 1,30 keer het gemiddelde voor de afgelopen 90 dagen. Sinds 30 juni hebben bunds 9,20% opgeleverd, tegenover 7,40% voor Amerikaanse staatsobligaties. Grieks papier is op enkele maanden tijd 29% minder waard geworden.