In mei stegen aandelen met een hoge beta, een lage koers-boekwaarde ratio en de cyclische sectoren.

Dit wijst op oververhitting. ABN Amro handhaaft de neutrale weging voor Japan en legt de focus op aandelen met winstgroei, een hoog rendement op eigen vermogen en een lage koers-winstverhouding.

Zoals al eerder aangegeven, verwachten de analisten van de bank niet dat de centrale bank van Japan (BOJ) en de Japanse regering hun standpunt hebben gewijzigd.

Wel verwachten ze dat winstgroei, een hoog rendement op eigen vermogen en een lage koers-winstverhouding in de komende één tot drie maanden de fundamentele stimulansen zijn voor de selectie van sectoren en aandelen.

In mei stegen aandelen met een hoge beta, een lage koers-boekwaarde ratio en de cyclische sectoren. Dit wijst op oververhitting. ABN Amro handhaaft de neutrale weging voor Japan en legt de focus op aandelen met winstgroei, een hoog rendement op eigen vermogen en een lage koers-winstverhouding. Zoals al eerder aangegeven, verwachten de analisten van de bank niet dat de centrale bank van Japan (BOJ) en de Japanse regering hun standpunt hebben gewijzigd. Wel verwachten ze dat winstgroei, een hoog rendement op eigen vermogen en een lage koers-winstverhouding in de komende één tot drie maanden de fundamentele stimulansen zijn voor de selectie van sectoren en aandelen.