De volatiliteit op de financiële markten weegt op de economie, aldus El-Erian. De FED verraste de financiële markten door niet te taperen en op hun beurt verrasten de financiële markten de FED door de manier waarop ze reageerden op de beslissing van de centrale bank.

Ben Bernanke kwam eerst vertellen dat het tijd was om te taperen, maar kwam vervolgens aankondigen dat dit toch niet het geval was. We mogen nu ten vroegste in oktober de eerste fase van het taperen verwachten. Het op de proef stellen van de financiële markten zorgt voor heel wat onzekerheid en dat is economisch een slechte zaak.

De volatiliteit op de financiële markten weegt op de economie, aldus El-Erian. De FED verraste de financiële markten door niet te taperen en op hun beurt verrasten de financiële markten de FED door de manier waarop ze reageerden op de beslissing van de centrale bank. Ben Bernanke kwam eerst vertellen dat het tijd was om te taperen, maar kwam vervolgens aankondigen dat dit toch niet het geval was. We mogen nu ten vroegste in oktober de eerste fase van het taperen verwachten. Het op de proef stellen van de financiële markten zorgt voor heel wat onzekerheid en dat is economisch een slechte zaak.