Het omgekeerde zou eerder het geval. De toegenomen beweeglijkheid vertaalt zich onder andere in een stijging van de VIX Index, de index die op de beurs van Wall Street ook wel als de fear index wordt omschreven. Vorige week is de index met meer dan 40% gestegen.

Volatiliteit kan volgens Juvyns ook als een positief signaal worden beschouwd, want de VIX stond in de buurt van historische dieptepunten en de beurs van Wall Street heeft al gedurende meer dan 1000 dagen geen fatsoenlijke correctie meer onderaan. De stijging van de VIX geeft aan dat de beleggers wat voorzichtiger zijn geworden, waardoor de kansen op de vorming van zeepbellen kleiner wordt.

Het omgekeerde zou eerder het geval. De toegenomen beweeglijkheid vertaalt zich onder andere in een stijging van de VIX Index, de index die op de beurs van Wall Street ook wel als de fear index wordt omschreven. Vorige week is de index met meer dan 40% gestegen. Volatiliteit kan volgens Juvyns ook als een positief signaal worden beschouwd, want de VIX stond in de buurt van historische dieptepunten en de beurs van Wall Street heeft al gedurende meer dan 1000 dagen geen fatsoenlijke correctie meer onderaan. De stijging van de VIX geeft aan dat de beleggers wat voorzichtiger zijn geworden, waardoor de kansen op de vorming van zeepbellen kleiner wordt.