Deze dochter van de Verenigde Naties gaf aan dat vooral granen, suiker en bakolie duurder werd. De index van de FAO, die uit 55 landbouwproducten bestaat, steeg woensdag tot 205,40 punten.

Het was van juli geleden dat deze index nog zo'n hoog niveau bereikte. In oktober stond de index nog op 198,10. Volgens de FAO gaan de voedingsprijzen nog verder stijgen, tenzij de wereldwijde graanproductie volgend jaar fors toeneemt.

In juni bereikten de voedselprijzen een recordniveau, als gevolg waarvan voedselrellen uitbraken in onder andere Haïti en Egypte. Buiten bovenvermelde producten werden ook zuivelproducten en vlees duidelijk duurder.

Deze dochter van de Verenigde Naties gaf aan dat vooral granen, suiker en bakolie duurder werd. De index van de FAO, die uit 55 landbouwproducten bestaat, steeg woensdag tot 205,40 punten. Het was van juli geleden dat deze index nog zo'n hoog niveau bereikte. In oktober stond de index nog op 198,10. Volgens de FAO gaan de voedingsprijzen nog verder stijgen, tenzij de wereldwijde graanproductie volgend jaar fors toeneemt. In juni bereikten de voedselprijzen een recordniveau, als gevolg waarvan voedselrellen uitbraken in onder andere Haïti en Egypte. Buiten bovenvermelde producten werden ook zuivelproducten en vlees duidelijk duurder.